4.9.2024

”Tärkeä osa tiimiä” – Kesätyössä Elveralla

”Hienointa oli huomata, miten opinnoissa saatu pintaraapaisu konkretisoituu työssä ja miten opintoja pääsee soveltamaan”, Suvi Miettinen kiteyttää kesäharjoittelujaksoaan. Suvi työskenteli kesäharjoittelijana Elveran Teknisessä palvelussa touko-elokuun ajan. Pitkän kesätyöjakson jälkeen Suvi jatkaa sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelujaan Savonia-ammattikorkeakoulussa. 

Kesäharjoittelijalle Teknisen palvelun tehtäväkenttä kuulostaa läkähdyttävän laajalta. Elveran Tekninen palvelu auttaa muun muassa sähköverkkoon liittymisprosessissa aina suunnittelusta liittymän kytkentään asti. Sähkömittarit ja mittausten tarkastelut, sähkötekninen neuvonta, pientuotantokohteiden käsittely ja avustaminen suurhäiriötilanteissa ovat myös Teknisen palvelun toimenkuvaa. Tekninen palvelu on keskeinen linkki sähköverkkoyhtiön, urakoitsijan ja loppuasiakkaan sekä eri toimijoiden välillä. 

Suvi Miettinen toteaakin, että samat asiat toistuvat harvoin. ”Asiakaspuhelun alussa saattaa ajatella, että tähän osaan vastata, mutta asiakas kysyykin lopuksi jotakin aivan muuta. Kun olin ollut kuukauden töissä, tuli pieni epätoivon hetki, kun olisin jo halunnut osata kaiken. Onneksi työkaverit kannustivat ja rauhoittelivat, että tätä työtä pitää tehdä useampi vuosi eikä silloinkaan ole vielä täydellisen rutinoitunut.” 

Suvi kiittelee vuolaasti työkavereitaan, jotka ottivat hänet lämpimästi vastaan, perehdyttivät erinomaisesti ja vastailivat kärsivällisesti kysymyksiin pitkin kesätyöjaksoa. ”Tunsin itseni todella tervetulleeksi ja tärkeäksi osaksi tiimiä. Ja lopulta tuli jo päiviä, kun ei tarvinnut kysyä neuvoja keneltäkään, ja se oli mahtavaa”, Suvi nauraa. 

Suvin mainiota menestymistä Teknisen palvelun tehtävissä avittivat luonnollisesti sähkötekniikan opinnot ja perusterminologian tuntemus. Tärkeimpänä valttinaan hän kuitenkin pitää asiakaspalvelukokemusta, jota on karttunut yli 10 vuoden ajalta jo ennen opintoja. Rauhallisuus ja palveluhalukkuus korostuvat, kun asiakkaan kanssa käydään läpi vaikka sähköliittymien hinnoittelua. ”Suurin osa asiakkaista on mukavia ja ymmärtäväisiä. Tässä työssä pitää tykätä kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa. Pidän Teknisen palvelun kesätyöjaksoani erinomaisena ponnahduslautana alalle, päädynpä suuntautumaan sitten automaatioon tai jopa verkostoalalle”, Suvi pohtii. 

Elvera työllisti kesällä 2024 lähes 40 kesätyöntekijää eri pituisilla työjaksoilla eri puolilla Suomea. Kesätyöntekijät ovat meille tärkeä voimavara kiireisessä rakentamissesongissa.